Hüt magi eu über en Wy verzelle, wo i gad vor es paar Täg trunke han.
Es handelt sich debi um de Chateau Duvivier les Muriers 2007.
Villicht zerscht chly öppis übers Wyguet. Chateu Duvivier liegt in Südfrankrich, genau gseit i de Provence. S'Wyguet isch en zertifizierte Bio-Wyguet. Wa isch en Bio-Wyguet? Das Thema werdi sicher en andersmol in agriff neh! De verantwortliche Önolog isch de Basler Antoine Kaufmann. So lüüt, aber jetzt zum Wy. I werd versueche mini iidrück so guet wie möglich z'beschribe so dass es alli verstönd :D. Les Muriers wird us de Rebsorte zu 50% Syrah, 45% Cabarnet Sauvignon und 5% Grenache kelteret. Nochher wird er 18-Monat in Barriques usbaut.
Und wie zeigt sich de Wy?
Farblich zeigt sich de Wy imene jugendliche dunkle rubinrot mit violeti reflexe am rand. I dä Nase git er e schöni Fruchtnote vo Cassis und reifi schwarzi Kirsche, dezue chömed no Krüternotene zäme mit chli schwarzem Pfeffer und es biz bitter-Schokolade (bis do ane mueni säge, würkli e schöni Nase, so macht das Spass!).
Und wie isch er im Gaume?
Im Gaume zeigt er sich frisch und weich, gleitet sehr schön über d'Zunge und füllt jede Winkel im Muul mit den Fruchtnote, woni bereits i dä Nase gschmöckt han. Zeigt aber au presenti Tannine (isch halt erscht en 2007er und brucht no echly Zit). En erfrischendi Süüri begleitet s'ganze zumene lange, echly chräftige (für min gschmack, zum glück sind gschmäcker verschide) Abgang nach Lakrize. Alles i allem en recht schöne Wy, wo mir miteme Steak sicher würd spass mache. Für mi isch halt de Wy keine wo i chönt solo gnüsse, da de Lakrize-Abgang mit de Zit mi echly stört.
Und wo chame de Chaufe?
Bi de Wyhandlig Delinat (http://www.delinat.ch/)
Und wie isch s'Priis-Leistigsverhältnis?
Tja, das sött eigentlich jede für sich entscheide, aber vo minere Sicht her liit de Pris grad so a de Grenze, wenni scho denk, wa i alles scho für CHF 30.00 trunke han...
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